pixel

Засилената строителна активност увеличава празните офиси

stroitelstvo imoti

 Делът на празните офиси в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) се е увеличил като цяло през първото полугодие заради засиленото строителство на някои пазари в региона, посочва в нов доклад консултантската компания Colliers International, цитирана от онлайн изданието property-magazine.eu.

Най-отчетлива е тенденцията в Санкт Петербург, Москва, Варшава и Прага.
В регионален план делът на незаетите офиси се е увеличил до 13,6% за периода януари-юни от 11,8% по същото време на миналата година.
През първото полугодие в експлоатация са въведени 1,2 млн. кв. м нови офис площи, а в процес на строителство са още 5,7 млн. кв. м.
Най-активни са строителите в Москва и Санкт Петербург – 70 на сто от новото строителство в офис сегмента в Централна и Източна Европа е съсредоточено в двата града, показват данните на консултантската компания.
 Във Варшава активността е малко по-силна спрямо първата половина на 2013 г. В полската столица е съсредоточено 10 на сто от новото строителство на офиси в региона.
В Будапеща са съсредоточени само 2% от новото строителство, но дори този минимален дял отбелязва обрат при строителната активност. Завършените през първото полугодие офис площи в столицата на Унгария са вече над обема на новото строителство за цялата 2013 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: