Западната дъга ще бъде готова август

zapudna duga

Продължава строителството на частта от Софийския околовръстен път – западната дъга от ЛОТ 1. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции 2015, България и Западни Балкани“, съобщи Фокус.

„При строителството на този участък се натъкнахме две основни причини за забавянето – решение на Конституционния съд, свързано с отчуждението на имоти и намерените археологически находки“, обясни той. „При направените графици имаме уверението, че няма да има забавяне и към август този обект ще бъде изпълнен“, заяви инж. Лазаров.

Относно обхода на Монтана инж. Лазаров обясни, че до края на годината се очаква също да приключи строителството и движението по трасето към Дунав мост 2 да бъде облекчено. „В това направление имаме намерения за изпълнение на трасето Видин-Монтана и Мездра-Ботевград“, каза още той.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: