Прогнози за Глобалния соларен пазар до 2019 г.

solarna industria

Соларната индустрия ще се разрасне с 75% до 2019 г. при среден годишен ръст от над 8%, според последния доклад от Lux Research.
Очакванията са Северна и Южна Америка да бъдат най-бързо растящите региони в света с производителност до 15,4 GW през 2019 г.
Китай ще бъде водеща сила що се касае до растежа на глобалния пазар пазар през следващите години. Тенденциите са соларната индустрия в страната да нарасне с цели 75% до 65,6 GW през 2019 г., според Lux Research.
По информация от www.greentech.bg анализаторската фирма казва, че пазарът ще расте със среден годишен темп от около 8,3%, въпреки пречките с които се сблъсква бранша – като например търговските спорове с Китай и промените в политиките за ралзични страни по света. Тези трудности обаче ще окажат влияние върху краткосрочните перспективи за пазара.
Очаквано според анализаторите, Китай е с най-голям дял на соларен пазар в света с 11,8 GWp. Фирмата посочва, че страната изиграла ключова роля за възстановяването на сектора в световен мащаб.
www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: