pixel

Строят нова газова мрежа в Бистрица

gazifitzirane

„Овергаз Мрежи“ съобщи, че планира интензивно развитие на битовата газификация в Бистрица. Над 200 семейства в Бистрица ще могат да се газифицират още тази зима. Синьото гориво ще се доставя до домовете им по нови три километра газопроводи, като строежът започва тази седмица.

От „Овергаз Мрежи” ще положат тръбите за месец. Към момента дружеството е изградило 8 километра газова мрежа, с които да свърже Бистрица към разпределителната инфраструктура на София.

Заради по-ниската цена на природния газ в сравнение с другите енергоизточници, още този сезон домакинствата ще започнат да пестят от сметките си. Около 190 лева на месец ще плати тричленно домакинство, което отоплява със синьо гориво фамилна къща с площ от 120 квадратни метра. В сумата са включени и готвенето и топлата вода, отбелязват от „Овергаз Мрежи“.

Компанията ще продължи да разширява мрежата в селото. Планира да инвестира в строежа на още 7 километра газопроводи през следващите години, съобщава  dir.bg.

С развитието на газификацията в Бистрица качеството на въздуха значително ще се подобри, тъй като основен източник на енергия за живеещите там са дървата и въглищата, отбелязват още от „Овергаз Мрежи“.

Оттам припомнят, че 60% от емисиите на фини прахови частици в населените места се дължат на отоплението с твърди горива. Използването на синьо гориво в бита води до тяхното редуциране.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: