pixel

Сбогом, мухъл!

плесен

Един от основните проблеми във всички кухни, бани и мокри помещения е появата на мухъл. В днешно време той се появява често и в други помещения след нeправилно поставяне на топлоизолация или нова дограма. Основната причина за появята му е кондензирането на влага, поради разликата в температурата на въздуха в помещението и тази на стената.

Атри ЕООД предлага ефикасна система за отстраняване на проблема с конденза и мухъла, разработена от италианската фирма Атриа. Нейните продукти са предпочитани както от професионалистите, така и от крайните клиенти заради отличното им качество, тяхната икономичност и лекотата на полагане.

мухъл

С  две прости стъпки проблемът с мухъла ще бъде решен, като освен това ще намалите и разходите си за отопление чрез електроенергия.

Първа стъпка – Нанансяне на Kemmufa

Кеммуфа (Kammufa) е водоразредим противоплесенен, антимухълен и анти-бактериален разтвор. Продуктът е биоразграждащ се и не съдържа фенилживачни съединения. Засегнатите повърхности се напръскват (намазват с четка) с разтвора. Ако мухълът е с дебел слой, след изсъхване той се отстранява механично с метална четка или шпакла, след което се нанася още един слой от фунгицидния разтвор. Интервалът между нанасянията е 24 часа.

Втора стъпка – Полагане на Atriathermika

Атриатермика (AtriaThermika) е енергоспестяваща боя с керамични микросфери, идеална както за вътрешни, така и за външни повърхности. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните предимства:

Предпазва от образуването на конденз и мухъл

Това е продукт, съдържащ керамични микросфери, които след изсъхването на боята образуват тънка, но ефикасна термична бариера. Тя прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза, а оттам и появата на мухъл.

Освен, че предотвратява конденза и появата на мухъл Атриатермика има следните свойства:

Способства по-доброто вертикално разпределение на топлината в помещенията

Чрез Атриатермика се постига по-добър конфорт в помещенията, дължащ се на факта, че боята способства по-доброто вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, боядисано с Атриатермика, температурата е равномерна – и при пода, и под тавана е 22°С.

атри

ДОКАЗАНО НАМАЛЕНИЕ НА РАЗХОДИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ С 20%

При нанасяне върху вътрешни стени и тавани на помещения Атриатермика играе ролята на терморефлектор и води до икономия на енергия над 20% в сравнение с използваните традиционни бои. Тези стойности са установени експериментално при направените тестове в акредитирана лаборатория на Университета на Месина-Италия.

нанасяне

Защитава основата от образуването на пукнатини

Изключителната устойчивост на Атриатермика не позволява проникването на влага и предпазва от образуването на пукнатини.

Изолира акустично

Лесно нанасяне
Атриатермика не изисква специално оборудване или специфични умения, поради което може да се нанася от частни клиенти, а при нанасяне от професионалисти – намалява разходите за труд.

Бързосъхнеща – при 20°С боята е суха за 2 часа
. Заради този факт, времето за боядисване значително намалява.

Разходната норма е окол 300 – 400 мл/кв. м в три слоя. Продуктът може да се оцвети в изключително широка гама от цветове – над 2000, като по този начин дава възможност за реализиране на многообразни интериорни решения.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: