pixel

Saint-Gobain Habitat LAB Milano-много повече от просто изложбен център

SainGobain

През месец май 2019 г. част от екипа на Saint-Gobain България посети Милано, където представи на свои клиенти Saint-Gobain Habitat LAB.

Habitat Lab е многофункционално пространство, което предлага изложбени зали за решения и продукти, предназначени за една устойчива среда на живот. Заседателни зали, съоръжения за образователни дейности и помещения, оборудвани за демонстрации на продукти. Лаборатория за мониторинг на екологично чисти технологии Saint-Gobain, за развиване на иновации и разработване на нови материали и строителни решения. Център за обучение Spazio Academy Corsico, помагащ на архитекти, дизайнери, строителни компании и инсталатори да се запознаят със строителните модели на бъдещето.

SainGobain

Центърът обединява в себе си старо и ново, минало и бъдеще на строителната индустрия. Проектът действително предвижда реконструкция на съществуваща структура, крило на стара сграда от 50-те години, от около 700 m² и изграждане на нова сграда, заемаща още 500 m² (общо 1200 m²).

SainGobain

Habitat Lab е реализиран с най-модерните и пълни конструктивни решения на Saint-Gobain, за да гарантира високи нива на енергоспестяване, намаляване на потреблението на суровини, намаляване на замърсяващите емисии и максимален комфорт на използване на пространството. Структурата има за цел да служи като отправна точка за нова култура на живот, вдъхновена от благосъстоянието на човека и опазването на околната среда: пространство за споделяне на културата на Multi Comfort и устойчивост.

USGBCHabitat Lab е сертифициран с LEED ® Platinum, най-високото ниво досега, с 90 точки от 110: един от най-високите резултати в Италия и Европа, според LEED ® 2009 NC.

Гостите, между които водещи архитекти, проектанти и ръководители на проекти от цялата страна, успяха да се запознаят с последните иновации на компанията.

SainGobain

След кратка презентация на групата, всички успяха да видят и докоснат всички тези уникални материали, които правят Saint-Gobain една от топ 100-те най-иновативни компании и институции в света. С близо 900 активни проекта за изследвания и разработки, Saint-Gobain притежава широк набор от иновации, които позволяват на компанията да реализира идеи в приблизително 400 нови продукта всяка година. , Което затвърждава първата ѝ позиция на пазарите, на които оперира. Един от 4 продукта на компанията, който се продава днес, не е съществувал преди 5 години.

SainGobain

От електро-хроматично стъкло, разработено първоначално за стъклените покриви на Ferrari, през специализирани гипсови плоскости за външно приложение, до цялостно решение за акустичен комфорт в помещенията. Сен-Гобен е отправната точка за устойчиво строителство. Групата винаги гледа напред, за да разработва продукти и услуги, които улесняват съвременния строителен процес. Разработвайки иновативни и качествени решения, които опазват околната среда и подобряват ежедневния начин живот.

SainGobain

В Habitat Lab Milano гостите успяха да се запознаят с най-новите продукти и системи на всички направления на секторите Иноватовни решение и Строителни материали на компанията.

Saint-Gobain Abrasives
Произвежда и разпространява висококачествени абразивни продукти за инженеринг. В България Saint-Gobain Abrasives предлага продукти от производителите Norton и Winter.

Saint-Gobain Ecophon и Saint-Gobain Eurocoustic
Направленията разработват и произвеждат иновативни акустични системи, които допринасят за по-добра работна среда, чрез подобряване на благосъстоянието и постиженията на хората.

Saint-Gobain Formula
Световен лидер в производството и доставката на високопроизводителен индустриален гипс.

Saint-Gobain Isover
Създава ефективни топло- и звукоизолационни решения за проектиране на енергийно ефективни съоръжения, за да се осигури безопасност и комфорт за потребителите и да помогне за защитата на околната среда.

Saint-Gobain Rigips
Производството и дистрибуцията на строителни продукти на гипсова основа под марката Rigips е основна част от бизнеса на Saint-Gobain със строителни материали. Компанията е най-големият производител в света на гипскартон и гипсови мазилки. Разполага със 135 производствени предприятия за гипсови продукти по целия свят.

Rigips, предлага разнообразни системни решения, включително всички необходими компоненти за модерно сухо строителство и дизайнерско вътрешно преустройство. С марката Rigips, освен гипскартон, се разработват и произвеждат аксесоари и изолация за приложение в сгради, включително и със специализирано предназначение. Така Saint-Gobain Rigips е компетентният партньор за съвременни и устойчиви решения за вътрешно строителство и дизайн, както и за висококачествени системи за звукоизолация, противопожарна защита, топлоизолация и за акустика.

Saint-Gobain PAM
Световен лидер в производството на продукти и цялостни системи от сферографитен чугун, Saint-Gobain PAM проектира, произвежда и продава пълна гама от решения, посветена на преноса на вода. Saint-Gobain PAM предлага и услуги с добавена стойност. Като взима предвид специфичните характеристики на промишлените обекти и техните експлоатационни ограничения, компанията е надежден партньор за разработване на проекти, предоставяне на продукти и техническа поддръжка.

Saint-Gobain Building Glass
Водещ световен производител на плоско флоатно стъкло за строителната индустрия. Saint-Gobain Building Glass има 37 флоатни завода и 17 магнетронни линии, произвеждащи широка гама от стъкла с покрития, ламинирани стъкла, огледала, декоративни и орнаментни стъкла.

Основен приоритет на Saint-Gobain Building Glass е качеството, в това число на продуктите, услугите, персонала, условията и процесите на производство. Всяка производствена линия оперира сертифицирана под ISO 9001:2000.

Като лидер в производството и дистрибуцията на флоатно стъкло в Европа, Saint-Gobain Building Glass сертифицира всички свои продукти.

Saint-Gobain Weber
Направлението е фокусирано в производство на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори. Weber е лидер на пазара на строителни материали, предоставяйки иновативни решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда. Основен приоритет на компанията, е създаването, производството и разпространението на устойчиви и сигурни решения.

SainGobain

След посещението на Habitat Lab гостите се насладиха на прекрасна туристическа обиколка на центъра на Милано, много gelato (сладолед) и разбира се изискана вечеря в италиански стил.

SainGobain

Очакваме с нетърпение следващото посещение на този невероятен град и неговата Saint-Gobain Habitat LAB.

SainGobain

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: