Русия възражда ”Бургас-Александруполис”

burgas alexandropolis

Руско-българска междуправителствена комисия на 7 и 8 април ще обсъди въпроса за строителството на петролопровода “Бургас-Александруполис“. Това съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак в интервю за ИТАР-ТАСС, предаде БТА.

Проектът за петролопровода бе зачеркнат окончателно от България през март 2013 г. с решение на парламента. Финансовото министерство направи всички постъпки за закриване на инвестиционната компания по проекта и плати всички разходи по него. Руската страна обаче настоява, че той не може да бъде закрит едностранно.

Срещу проекта „Бургас-Александруполис“ се обявиха и гражданите на Бургаска област, които са притеснени, че той може да навреди на туризма.

„Изхождаме от факта, че въпреки заявлението на българската страна за излизане от проекта споразумението от 2007 година между руското, българското и гръцкото правителство продължава да действа. Преждевременно е да говорим за приключване на проекта, тъй като споразумението не предвижда едностранно излизане“, каза Новак.

На 7 и 8 април ще има заседание на междуправителствената комисия, която ще председателства руският министър.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: