pixel

19 хиляди жалби пред ДНСК

dnsk

От началото на годината до края на април в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са подадени 18 948 жалби и сигнали от физически и юридически лица. Това съобщиха от ДНСК за “Труд”.

В 98% от случаите са засегнати интересите на самите жалбоподатели, като най-често оплакванията са срещу съседи. В най-големия брой случаи става въпрос за издигнати пристройки и надстройки или пък за надвишена височина на ограда. Има и случаи със завземане на части от съседни имоти.

По-малък брой от жалбите са срещу преместваеми обекти – павилиони, кабини и др., а съвсем малка част – срещу това, че съседът е остъклил терасата си без разрешение.

От по-миналата година всички тези нарушения са в правомощията на общинските администрации.

За цялата 2013 г. в ДНСК са подадени общо 73 667 жалби и сигнали.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: