Избраха фирма за ремонта на ”Васил Априлов” в Пловдив

plovdiv-vasil-aprilov

Избран е изпълнител за реконструкцията на бул. „Васил Априлов“ между Централна гара и ул. „Войнишка слава“. Към момента тече срокът за обжалване, съобщи Plovdiv24.bg.

Ако няма обжалвания, ще се подпише договор с избраната фирма и ще започне работата. В най-добрия случай това ще е в края на август.

Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски припомни, че се предвижда в този участък на булеварда да бъде премахната и контактната мрежа на тролейбусите.

Изцяло ще бъдат подменени паветата и подземната ВиК инфраструктура. Стойността на ремонта е 7 млн.лева, като част от разходите ще бъдат за сметка на водоснабдителното дружество.

Всички павилиони в района на ВМИ ще бъдат премахнати, като там булевардът ще бъде разширен, ще бъдат изградени паркоместа и велоалея.

Вторият етап от проекта за бул. „Васил Априлов“ включва отсечката от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“ с голямо кръгово кръстовище. Очаква се неговото изпълнение да се осъществи следващата година, като стойността му също е 7 млн. лв.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: