pixel

Жители на село недоволни заради Лот 4 на магистрала „Струма

магистрала

Скандал около строежа на Лот 4 на АМ „Струма“ се заформя след отправено искане на Агенция „Пътна инфраструктура“ от периода 12 ноември 2013 година, до 4 март 2014, целият трафик от международния път Е79 да бъде отбит през село Ново Делчево, пише Struma.bg.

Жителите на селото недоволстват заради това решение, а към тях се включи и Ат. Стоянов от Общинска администрация – Сандански. Причина за недоволството е не само бъдещият засилен трафик, но и проект за канализация на селото, който трябва да стартира в края на годината.

Последната дума е на местния общински съвет, който трябва да реши дали да пусне колите през Ново Делчево или не. След изпълнението на Лот 4 хората от селото ще останат изолирани от жителите на мелнишкия район и за да стигнат до Сандански ще обикалят през с. Дамяница.

„Очаквам сериозни дебати. Хората от Ново Делчево са против. С колегите съветници трябва да отстояваме интересите на гражданите, които са ни избрали. Чудя се защо всичко се прави на парче, без предварителни съгласувания и планове, а това са държавни институции“, каза Стоянов.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: