pixel

Градина на върха на небостъргач

City Hall в Чикаго

Темата за екологията и опазването на природата през последните години набира все по-голяма популярност. Идеята за превръщането на покривите на сградите в райски кътчета в бурния градски живот обаче датира от поне едно десетилетие. Доказва го този парк разположен на небостъргача City Hall в Чикаго, направен още през 2000 г.

Градината се появява като обикновена екоинициатива, но и до ден днешен е атракция за жителите и гостите на американския град. Префасонирането на покрива е доста сложно, тъй като за целта е трябвало да бъдат преместени вентилационните системи и да бъдат разположени така, че да не пречат на растенията, които са над 20 000 броя от 150 вида, сред които лозови масиви, храсти и дървета.

парк

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: