pixel

Десислава Терзиева: Повече пари за пътища

пътна инфрастуктура

Националното съфинансиране по големите инфраструктурни проекти да бъде 50%. Това предложи в „Седмицата“ на радио „Дарик“ регионалният министър Десислава Терзиева. По думите й това е съвместно предложение с транспортния министър Данаил Папазов.

АМ „Хемус“ е сред приоритетите на правителството и тя е един от индикативните проекти в ОП „Транспорт“ 2014 – 2020 г. Индикативната стойност на проекта е 175 млн. евро, обясни Терзиева.

Проектът обаче е на трето място поред. На първо място е „Струма“ в участъка при Кресненското дефиле.

В средата на следващата година ще започнат процедури за избор на изпълнител, а през 2015 г. ще се обяви търг за тунел.

„Протеклата“ АМ „Люлин“ е ремонтирана за 250 000 лева, каза още Десислава Терзиева. По думите й тунелът, при който е възникнал проблемът, вече не е бил в гаранция, въпреки че съоръжението е пуснато сравнително скоро.

„Всички пари при миналото правителство за магистрали са инвестирани в Южна България, а Северна е зарязана“, коментира Терзиева.

Тя даде пример с построяването на Дунав мост 2 – Видин – Калафат, до който реално няма път. Според Терзиева това е „работа на парче“, като приоритет на правителството е да промени този подход.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: