pixel

Лот 4 на магистрала „Струма“ може да бъде завършен до есента на 2015 г.

struma

Лот 4 на магистрала „Струма“ между Сандански и Кулата може да бъде завършен до есента на следващата година. Тази увереност изрази по време на парламентарния контрол вицепремиерът по икономическите въпроси и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. По думите й експерти твърдят, че при добро време участъкът може да бъде завършен за 3-4 месеца.

Към днешна дата са изпълнени около 50% от работата по 15-километровия участък. Форсмажорни обстоятелства са забавили строителните работи с над 140 дни. В това число влизат лошо време, незавършили отчуждителни процедури и т.н.

Захариева беше категорична, че работата може да свърши за няколко месеца. Тя добави, че новата обществена процедура може да се проведе до пролетта на следващата година.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: