pixel

Новата щабквартира на ЕЦБ е готова

banka

Тя се намира отново във финансовия център на Германия – Франкфурт. Височината на небостъргача, в който ще бъдат преместени 2600 служители на Европейската Централна Банка (ЕЦБ), е 45 етажа. Залата, в която ще се вземат решения за финансовото бъдеще на Стария континент, се намира на 41-я етаж. Там ще заседава Управителният съвет на банката. Една от особеностите на помещението е, че на таванът е изобразена картата на Европа. Северната кула е с височина 185 метра и 45 етажа, а южната – 165 метра и 43 етажа. Разгънатата застроена площ е 110 000 кв.м.

В новата сграда обаче няма място за всички подразделения на ЕЦБ. Така например, под наем в небостъргача Eurotower остава подразделението, което в скоро време ще упражнява надзор върху европейските банки, съобщават fakti.bg.

Строителството на новата сграда продължи 12 години, вместо планираните 9. Инвестицията също надхвърли 1.2 млрд. EUR, при планирани 850 млн. EUR. Една от причините за оскъпяването е, че се е наложило „вплитане“ на съществуващото хале за зеленчуци и новата сграда. Дефакто старата постройка не е махната е имплантирана в модерното здание.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: