pixel

Фасада от клинкерни тухли

 

TonalityС новата си продуктова линия BrickLine фирма Tonality предлага система за окачени фасади, изработена от тухлени плоскости и носеща касета. Задната вентилация регулира баланса на влагата в строителната конструкция, предотвратява образуването на мухъл и осигурява добър климат в помещенията.

Фасадата е изградена изцяло със сухо строителство. Благодарение на системата от куки на тухлените плочи и стоманените опорни касети, тухлените плочи могат да се монтират лесно, бързо и прецизно. По този начин те могат да бъдат напълно демонтирани и използвани отново. Фасадата от клинкерни тухли BrickLine е здрава и не изисква поддръжка, предлага се в различни цветови нюанси и повърхности.

Фасадите трябва да имат дълъг експлоатационен живот и да изискват възможно най-малка или никаква поддръжка. Освен това те трябва надеждно да защитават сградната тъкан от влага. Ако все пак проникне влага, тя трябва да бъде отстранена незабавно. Вентилируемата керамична фасада отговаря на всички тези изисквания.

Системата BrickLine на Tonality се основава на тези принципи. Тя е проектирана като фасада със задна вентилация, тип завеса. Между касетъчната конструкция от керамична стомана и изолацията се намира задната вентилационна междина. Трябва да бъде поне 25 mm, за да се получи т.нар. ефект на комина и въздухът да се издига в тази задна вентилационна междина. Този ефект гарантира, че фасадата остава постоянно и безпроблемно суха и създава здравословен климат в помещенията. Новата фасадна система се характеризира по-специално с високата си функционалност и взаимодействието между тухлените облицовки и носещата касета. По време на монтажа тухлените плочи не се закрепват директно към зидарията, а към опорните касети. Последните са снабдени с цинково-магнезиево метално покритие Magnelis ZM310, което осигурява дългосрочна защита срещу износване и корозия.

Tonality

Освен това фасадите BrickLine могат да се използват идеално при проекти за обновяване, тъй като съществуващите топлоизолационни композитни системи могат да останат на фасадата, а системата BrickLine може просто да се окачи пред нея с помощта на прътови анкерни системи. По този начин фасадата може да бъде подобрена и от гледна точка на енергийната и противопожарната защита.

Качество от Вестервалд

Висококачествените глини от района на Вестервалд се използват за производството на тухлените облицовки BrickLine. Чрез специално разработения процес Mirco-Compressed-Sindered (MCS) суровината се смила до много фин размер на частиците, пресова се под много високо налягане, внимателно се изсушава и се изпича. Това придава на клинкерните тухли необходимата здравина и устойчивост. Освен това елементите са устойчиви на температурни промени, водоустойчиви и трайно устойчиви на цвета. Те са класифицирани в най-високия клас на пожарозащита А1 и по този начин допринасят за безопасността на сградата. Клинкерните тухли се произвеждат с формат на решетката 260x65x20 mm. Това означава, че за един квадратен метър фасадна повърхност са необходими 59,2 броя.

Модерни, класически, привличащи вниманието или дискретни: тухлените плочи BrickLine се предлагат в различни цветове и с голямо разнообразие от повърхности. Цветовият спектър варира от оксидно червено, тебеширено сиво и варно-червено до пясъчно бежово и платинено черно. Други цветове се предлагат при поискване.

Снимки: Tonality

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: