pixel

Имотите във Варна като в Констанца

варна

Източник: standartnews.com

Цените на имотите във Варна и в румънския град Констанца са идентични, като жилища от среден клас вървят по 800-830 евро на кв.м. Това заяви Стефан Бянов от Съвета на регионалната колегия във Варна към Камарата на независимите оценители у нас. Цените за затворените ваканционни селища по северното ни Черноморие са над 1000 евро на кв.м. Този сигмент липсва в северната ни съседка. Румънският курорт Мамая е на нивото на бившите соцкомплекси у нас и тепърва предстои приватизация на хотелите му.

Цените на качествените имоти край морето в условията на криза са стигнали до санитарния минимум, казаха от Регионалната колегия на оценителите. Сделки няма, собствениците не продават апартаменти, освен ако не са принудени. Цените във Варна вървят надолу, защото и инфраструктурата в града през последните години не е благоприятна. Въпреки че разширението на летището във Варна с трети терминал оказва своето положително въздействие, така както новият лъч на метрото в София. Неблагоприятно въздействие на пазара на имоти през последните 5 години на криза у нас оказва и отношението на банките и тяхната взискателност към клиентите, коментират оценители. Банките дават на тези, на които пари не им трябват, смятат варненските оценители на имоти, а това води до намаляване на търсенето. Още стои непродаден апартаментът с рекордно висока цена от 2 млн. лв. в Морската градина близо до вила „Буров“. Той е 300 кв.м, с перфектно изпълнение и панорамен изглед към морето, самостоятелен асансьор и пълно обзавеждане.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: