pixel

Откриха танцуващите небостъргачи

Репенбана

Източник: fakti.bg

Двете кули в началото на Репенбана изглеждат величествено, но някак си са криви и това не е случайно. Целта на архитекта на сградите Хади Техерани е била така да съчетае двете сгради, все едно танцуват танго. Стоманено стъклените творения са наклонени едно към друго, а най-високите им етажи да отдалечени един от друг, както са отдалечени главите на партньорите в класическия танц.

Височината на кулите е около 90 метра. Инвестицията възлиза на 180 млн. EUR. Строителството им започна през ноември 2009 г., а първите наематели се нанесоха през август 2012-а. Това беше фирмата изпълнител Strabag, която зае първите 16 етажа на една от кулите и разположи в тях близо 800 от сътрудниците си. „Танцуващите кули” приютиха и фирма производител на алкохол и компания от хотелиерския бранш. Скоро ще се настани и една от най-авторитетните адвокатски кантори „Норберт Ауст” и собствениците на театъра „Щмид” в Хамубрг. Част от подземните етажи са наети от легендарния клуб Mojo.

Strabag

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: