Нова централа на ФБР във Флорида

sgrada-fbr

Новата централа на ФБР във Флорида наскоро бе завършена и носи внушителна комбинация от поразителен дизайн и устойчива архитектура. Архитектите от Krueck + Sexton са създали сградата с три основни цели: намаляване на потреблението на енергия и ресурси, високо-производителни въздушни, температурни и метеорологични бариери и достъп до локални възобновяеми ресурси. И изглежда, че са успели и с трите.

sgrada-fbr

Околният пейзаж включва възстановени влажните зони и растителност, типична за Евърглейдс, обяснява Марк Секстън от архитектурното студио „Krueck + Секстън“. Възстановените влажни зони са разположени в западния двор и не са достъпни за обществеността. Източният двор съдържа басейн и по-традиционно местно озеленяванe, съобщава greentech.bg.

sgrada-fbr

Фасадата на конструкцията е изградена изцяло от изолиращи прозорци, които могат да издържат на урагани и изключителна жега. Те позволяват на дневната светлина да осветява интериора, но покритията на стъклата и металните слънцезащитни екрани предотвратяват отблясъците вътре. Покривът е  с фотоволтаични слънчеви панели. Те покриват 20% от общото потребление на енергия на сградата и вероятно ще позволят се постигне на платинен LEED сертификат. Тези компоненти, наред с плановете за бъдещите устойчиви допълнения към сградата, би трябвало да помогнат за постигането на целта съоръжението да стане изцяло нулево-енергийно до 2030 година.

sgrada-fbr

тжнтмотжмвно

sgrada-fbr

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: