Pемонтите по „Цариградско“ и Руски паметник ще бъдат завършени през септември

tzarigradsko shose

В момента над 50% от дейностите по основните трасета и ленти на бул. „Цариградско шосе” са изпълнени, така че началото на месец септември трябва да приключат изцяло ремонтните дейности по основните трасета. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред БНТ. В началото на септември се очаква да приключи и ремонтът на Руски паметник.

„Започваме бул. “Витоша” от НДК до “Южния парк”. Там ще започнем с подмяна на трамвайните релси, за да може да се полагат по-безшумни”, заяви Фандъкова.

„На нас ни се налага не просто да развиваме града, но и да възстановяваме инфраструктура, която не е реконструирана, откакто е построен, както са и мостовите съоръжения. За тези няколко години успяхме да го направим с около 100 моста, които откакто са построени, не са били ремонтирани”, посочи тя. По думите й, тази година във връзка с ремонта на бул. „Цариградско шосе” в последния участък, който остана неремонтиран, са включени 4 такива съоръжения, съобщава trud.bg.

„Всеки ден е ден за равносметка, но и ден за работа. Лятото е времето за най-интензивните ремонти, възстановяване и строителство”, смята кметът на Столична община. „Вече изграждаме нови улици в кварталите „Надежда”, „Горна баня”, „Студентски град”, предстои да влезем в кварталите „Лозенец”, „Триадица”, „Връбница”, каза още Фандъкова. Тя припомни, че предстоят избори и затова критиките се насочват в посока разделяне на център от периферия, което е любима тема на част от опонентите им. За мен е важно да работим и да възстановяваме и развиваме града си.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: