pixel

Очакваме инвестиционно решение за „Набуко-Запад“ през юни 2013 г.

набуко

Източник: klassa.bg

Инвестиционното решение за проекта „Набуко-Запад“ се очаква през юни 2013-а година, каза говорителят на консорциума „Набуко газ пайплайн интернешънъл“ Кристиан Долезал, цитиран от БНР. Според него оттеглянето на германския акционер RWE от проекта няма да предизвика ефекта на доминото.

Нямаме нова ситуация. В момента нашите акционери водят преговори с консорциума „Шах Дениз“, което означава, че структурата на акционерите като цяло не търпи особена промяна. Решението на един акционер да се оттегли от проекта е, разбира се, стратегическо и ние повече няма да коментираме. Но пак казвам – то няма да се отрази върху по-нататъшното развитие на проекта.

България ще настоява по „Южен поток” да се транспортира природен газ, собственост и на други доставчици, а не само на руския монополист „Газпром”, основен акционер в газопровода. Окончателното решение дали да се направи изключение за руския проект от новите правила на европейската общност за достъп и на други компании до тръбата за пренос на газ, ще бъде на ЕК. На 15 декември е насрочена среща на енергийните министри на страните-акционери в проекта, а на 21 декември ще се състои дългоочакваната среща между ЕК и „Газпром”, допълва БНР.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: