pixel

Нов проект за над 5 MW фотоволтаична централа в Япония

фотоволтаични

В старанието си да намери начин да намали зависимостта си от ядрената енергия Япония даде ход на още един голям фотоволтаичен проект. Три местни корпорации се подготвят да започнат работа по фотоволтаична ферма с капацитет 5,2 мегавата в Исе Сити, префектура Мие.

Оператор на съоръжението ще е местната Sanko Real Estate Co., която ще се грижи да работата. Изграждането ще е дело на Chiyoda Corporation, а Solar Frontier ще предостави около 32 300 фотоволтаични модули.

Очаква се работата по централата да започне този месец. Първата фаза се очаква да бъде завършена през април и да започне да функционира, а втората – през август.

Централата ще построена на площ от в 7 хектара.

Предвидено е централата да бъде използвана от местните хора по време на прекъсвания на електрозахранването. Изходящото електричество ще бъде свързано с клетки за съхранение, които ще бъдат постоянно заредени със слънчева енергия. В допълнение ще бъдат изградени учебни заведения за студенти от началните и средни училища в региона“, добави Solar Frontier в изявление.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: