pixel

Компактен кран за използване в тесни пространства

Demag AC 100-4L

Немската компания Terex представи най-новият си продукт – компактният кран Demag AC 100-4L. Той има само четири оси и е най-компактният в своя клас. Кранът е широк само 2,55 метра, а дължината му е по-малка от 11 метра, което го прави идеален за приложения в тесни пространства.

Demag AC 100-4L

AC 100-4L дължи тази възможност на високата си мощност на повдигане въпреки асиметрично разширените аутригери към контролната система IC-1 Plus. Този контролен пакет от Demag определя товароносимостта на крана за всяка позиция на стрелата в зависимост от ъгъла на въртене на надстройката. По този начин капацитетът на натоварване за даден радиус вече не е ограничен до най-ниската стойност на предварително изчислената 360 ° товароносимост.

Demag AC 100-4L

С интегрирани изчислителни функции на борда на системата, операторът на крана може предварително да определи товароносимостта за всяко позициониране. Кранът се предлага в две версии за стрелата: с дължина 50 метра и 59.4 метра. Сгъването на стрелата дава хидравлично регулируем ъгъл 0-40°, така че след повдигане на товара той може да се движи странично във височина, за да може да се осъществи удобната работа в тесните пространства.

Demag AC 100-4L

Новата кабина също дава допълнителен комфорт на оператора на съоръжението. Кабините са се развили значително с течение на времето и днес те трябва да предлагат високо ниво на комфорт, тъй като операторите често трябва да работят в продължение на часове силно концентрирани.

За повече инфорамция: Terex

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: