pixel

Пропада новият път към прохода „Маказа“

prohoda makaza

Чисто новият път към граничния пункт „Маказа” пропада, сигнализираха зрители на Нова телевизия.

Заради свлачище до асфалта има опасност и част от пътното платно да пропадне. Пътят беше открит само преди два месеца и буквално седмици след отриването му свлачището е подкопало над 2 метра.

Новият път е с дължина 24 километра и за строителството му са похарчени 54 милиона лева по Програма „Транспорт”. Засега пропадането в района на махала „Градинка” е само на банкета и мантинелата.

По този участък на ден минават близо 4000 автомобила. Очаква се през лятото броят им да се увеличи многократно, тъй като това е най-прекият път към гръцките плажове.

Според местните хора за свлачището се е знаело преди пътят да бъде построен и е трябвало да бъдат взети мерки.

От Агенция „Пътна инфраструктура” са запознати с проблема и се търси решение.

„Има назначена комисия, която да установи дали става дума за свлачище, тъй като се предполага, че е възможно да се дължи на отложените там земни маси по време на строителството на пътя”, обясни Стефан Чайков – председател на управителния съвет на „Пътна инфраструктура”.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: