pixel

Германия покрива 74% от енергиините си нужди само от ВЕИ

ВЕИ

През 2011 г. Германия се прочу с едно село в провинция Бавария, което произвежда 321% повече
енергия, отколкото му е необходима. Сега Германия показа, че е водеща в света на използването на възобновяеми източници на енергия с новината, че възобновяемите енергийни източници са генерирали 74% от всичката необходима енергия на страната – посред бял ден. Рекордът е записан в неделя.

Според мозъчния тръст Agora Energiewende , възобновяемата енергия в Германия постави нов рекорд в неделя по обед, когато вятър, слънце, биомаса и вода са осигурили по-голямата част от електроенергията, потребявана в страната. Информацията, предоставена от тръста, показва, че общият принос на възобновяемите източници е достигнал 43,54 гигавата между 12 и 13 ч. Това се равнява на почти три четвърти от търсенето на ток в страната.

Вятърна енергия

Agora Energiewende отбеляза, обаче, че невъзможността на някои базова генератори да се изключат е довела до това, че рекордно високо ниво (от повече от 10 гигавата) свръхпроизводство по време на иковото производство на енергия е било изнесено за съседните пазари.

Най-голям дял е имала вятърната енергия, допринесла с 21 гигавата. На второ място е соларната енергия, допринесла с 15,2 гигавата. Това е само половината от номиналния капацитет в страната, който е повече от 33 гигавата, но по това време повечето от северната част на страната е била покрита с облаци, обясниха от тръста.

Източник:greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: