pixel

България в топ 10 по поскъпване на имотите

rust imoti

България е на десето място в Европейския съюз и 20-а в глобален мащаб от 55 пазара по ръст на цените на жилищата през третото тримесечие на годината. Това показва проучване на консултантската компания Knight Frank, базирано на данни на Евростат.

За периода от юли до септември у нас е отчетено поскъпване от 6,5% на годишна база и 2,8% спрямо предходното тримесечие, съобщава trud.bg. Това ни поставя в групата на пазарите с умерен ръст на цените до 7-8%, където са Чехия, Холандия, Латвия, Румъния, САЩ, Великобритания и други.

Световен лидер по поскъпване на жилищата остава Турция с 13,9%, следвана от Нова Зеландия с увеличение от 13,5% и Исландия с – 12,9%.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: