Кой какво купува в Слънчев бряг

imoti-slunchevbriag

От началото на летния сезон акцентът сред купувачите, решили да придобият имот в Слънчев бряг, е към ваканционни апартаменти с една спалня с площ около 60 кв.м. Сделки се сключват средно на 55 000 EUR.

„Гражданите от Русия – доскоро най-активните купувачи на пазара на ваканционни имоти в България, все по-често преминават от другата страна – тази на продавача. Офертите от руски граждани на вторичния пазар се увеличават през последните месеци на фона на големия спад на туристите от Руската федерация, който се наблюдава по Черноморието. Респективно, намалява и интересът на гражданите на Русия към покупката на втори дом в България, което се обяснява с няколко причини – икономическата криза в Русия заради западните санкции, обезценяването на рублата и геополитическото напрежение в Украйна”, посочват от агенция Arco Real Estate.

Пониженият интерес от страна на граждани на Русия се компенсира, както от български клиенти, така и от украинци, израелци, чилийци, германци и естонци.

„Мотивът за покупка на ваканционен имот от българските граждани съвпада с мотивите им за покупка на жилищен имот като цяло – търсене на убежище за спестяванията им и добра инвестиция. Покупката на имот е най-нискорисковото решение за инвестиция. Пазарът има голям потенциал и ще привлича нови купувачи, включително и от други националности, а клиентите стават все по-взискателни към имотите”, коментира Татяна Одарюк, мениджър „Ваканционни имоти” в компанията.

От април месец тази година Arco Real Estate има свои офис във ваканционното селище, който е разположен в хотел „Екселсиор”. На разположение на клиентите е пълно правно обслужване и документална обезпеченост на сделката, включително и професионална пазарна оценка. Те могат да получат съдействие и при необходимост от ремонтни дейности и обзавеждане за закупеното от тях жилище, съобщава fakti.bg.

„Като агенция за недвижими имоти с над 10 годишен опит на български пазар и над 5000 успешно сключени сделки за този период, партньорството с клиента е от първостепенно значение за нас. Нашият клиент е наш партньор и ние работим заедно. Ние предлагаме надеждност, сигурност, професионализъм, работим отговорно и държим на личното отношение към всеки клиент”, коментира управителят на Arco Real Estate Евгени Василев.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: