pixel

Полски гигант инвестира в България

Gamrat

Източник: darikfinance.bg

Полският производител на строителни компоненти от пластмаса Gamrat е решил да разшири дейността си в чужбина чрез покупката на българската компания за тръбни системи Devorex, съобщава European Plastics News.

Gamrat е подписал предварителен договор за придобиване на 90% дял в Devorex. Българската компания е базирана в Пловдив, като стойността на сделката е 7.76 млн. евро. Полското дружество предвижда в по-късен момент да придобие 100% от капитала на пловдивския производител на пластмасови профили.

Devorex е основана през 2004 г. и произвежда широка гама от PVC продукти, сред които са водоотводни системи, водни и канализационни тръби. Основните му клиенти са местни вериги от магазини за водопроводни части и DIY.

По-рано тази година, Devorex откри нов завод за производство на корнизи, склад, лаборатория и офиси на площ от 20 000 кв. метра в Пловдив. Фирмата е водещ доставчик в България и Румъния и изнася продукцията си за повече от 20 страни в Европа, Африка и Азия.

От Gamrat смятат, че сделката ще доведе до значително разрастване на бизнеса им, отчасти благодарение на по-ниската цена на труда в България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: