pixel

МС координатор за проекта “Дестинация Рила”

rila

Френските инвеститори не са се отказали от проекта “Дестинация Рила”, съобщи за “Труд” председателят на Френско-българска търговска и индустриална камара Стефан Дюлае. През пролетта от Българската агенция за инвестиции обясниха, че инвестиционното предложение за проекта е било оттеглено за втори път поради изтичане на нормативния срок.

Прогнозната стойност на “Дестинация Рила” е 600 млн. евро. Проектът обхваща общините Сапарева баня и Самоков и предвижда четирисезонно ползване на планината, хотели от 2 до 5 звезди, голф, аквацентър, ски зона и други атракции, съобщава trud.bg.

“Има работна група към Министерския съвет по този сложен проект. Тя е съставена, за да координира работата между няколко министерства и общините, които влизат в проекта”, обясни Дюлае. Според думите му целият проект зависи изцяло от бъдещия план за управление на парка, в който ще се посочи дали спортните съоръжения могат да се интегрират в него.

“В планинските райони на Франция цяла една планина е част от ски зоната. Големите курорти имат над 600 км писти. И когато през лятото се разхождаме в тези зони, пилоните, където е имало писти, не загрозяват пейзажа, защото всичко е направено в хармония с природата”, каза Дюлае.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: