Решения за сектор „хотели“ от Saint-Gobain

webertherm

Съвремените хотели обикновено са многофункционални сгради. Освен стаи, апартаменти и ресторанти,  те имат конферентни зали, бизнес и спа-центрове. Това е предпоставка за различни акустични предизвикателства пред архитектите. От друга страна местоположението на хотела влияе върху избора на фасадна система. Независимо дали е построен по крайбрежието или в планината, иновативните решения на Saint-Gobain могат да удовлетворят всички разнообразни и екстравагантни идеи на инвеститора.

Хотелите са един от най-динамично развиващите се сегменти в строителството, предлагащи неограничени възможности за съвременната архитектура. Функционалните им изисквания поставят редица предизвикателства в процесите на проектиране и строителство.

„Повечето хотели продават нещо, което нямат: почивка.“ – Kurt Tucholsky

Модерните хотели имат в стаите си множество устройства, които допълнително увеличават шума между помещенията. Нарушаването на съня е една основните причини човек да не може да се наслади пълноценно на почивката си. Извън дома качеството на съня обикновено се понижава и гостите често се будят от най-малкия звук. Saint-Gobain разработва системи за сухо строителство, сертифицирани от международни вериги хотели като Accor и Hilton, които успешно са интегрирани и в редица хотели в България.

Положително е, че все повече инвеститори в този бранш се интересуват от свойствата на влаганите продукти и залагат на качествените, изпитани и сертифицирани системи, които да осигурят нужните експлоатационни показатели. Това важи не само за големите вериги, които обикновено имат стандартизирани и предварително одобрени строителни системи, но също и за по-малките независими инвеститори, които се стремят да предоставят на своите клиенти възможно най-качествена услуга. През последната година по-иновативните вериги рекламират в сайтовете за резервации своите допълнително звукоизолирани стаи. Плоскостите Rigips Blue Acoustic са отлично решение за преградни стени с изискване едновременно за висока звукоизолация и пожарозащита.

webertherm

Енергийната ефективност и топлинният комфорт са ключов момент при проектирането на сгради в сегмента хотели. Ефективната топлоизолационна система за фасади webertherm Prestige е напълно съобразена с изискванията за зелено строителство. Тя спомага за намаляване на загубите на топлина през зимата и прегряването през лятото, създавайки оптимална климатична среда в сградите. Важно е изборът на крайното покритие да бъде съобразен както с функционалността, така и с климата и местоположението на сградата.

Хотелите са сгради с висока концентрация на хора. Гостите, дори и неволно, често оставят след себе си малки или големи щети, изискващи значителни ремонтни разходи. Ето защо изборът на решения, съобразени с функционалните изисквания на хотелите, е важен не само за комфорта на гостите, но и за намаляване на разходите за поддръжка. Удари от куфари, колички и уреди за почистване са ежедневие във всеки хотел, а ремонтът на щетите от тези въздействия е скъп. Плоскостите Rigips Habito са един изцяло нов продукт, защитен с патент на Saint-Gobain Rigips. Изключителната му здравина и повърхностна якост позволяват директно окачване на тежки товари – рамки, шкафове и уреди, без допълнително усилване на стените, а също така и предотвратява необходимостта от чести ремонтни работи и поддържане.

webertherm

В България с продуктите и системите на Saint-Gobain има реализирани десетки хотели, част от които са: Hilton София, Metropolitan София, Novotel София, Иберо Стар Златни пясъци, Кемпински хотел Златни пясъци, Милениум Център София, Нептун Слънчев бряг, Маджестик Бийч Резорт Слънчев бряг, Адмирал Златни пясъци, Парк Хотел Олимп, Рила Боровец, Хелиос Слънчев бряг, Hyatt Regency София и др.

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: