pixel

Продават над 100 луксозни имота по Южното Черноморие

черно море

Източник: standartnews.com

Нова вълна с оферти за продажба на скъпи хотели край морето заля имотния пазар. През последните месеци на тезгяха са извадени над 100 луксозни имота в Слънчев бряг, Несебър, Равда и другите южни курорти. Собствениците панически се опитват да се отърват от хотелите си преди началото на новия туристически сезон. Повечето от тях са натрупали огромни дългове към банки, които не успяват да погасяват и единственият спасителен изход е да продадат имотите си. Цените край морето продължават да падат главоломно, но купувачи трудно се намират.

Лъскавите хотели са обявени средно по 1000 евро на квадрат застроена площ. В челото на офертите е хотел на първа линия в Слънчев бряг със 7000 кв. метра застроена площ и 300 легла. Той се продава за 9,9 милиона евро. Продавачът е руски гражданин и упорито крие името на хотела си. „Когато дойде сериозен купувач на място, ще разбере за кой хотел става въпрос“, отсича собственикът. Друга почивна база, обявена под името „Ризорт 1“ се продава за 4,33 милиона евро, или средно за 800 евро на квадрат. Тя се намира в зона Запад и е със застроена площ от 5100 кв. метра.

Докато продавачите безуспешно чакат купувачи, съдебни изпълнители погнаха закъсалите хотелиери. В момента за публична продан са обявени 5 хотела по Южното Черноморие. Най-скъпият се намира в Китен. За луксозната сграда от близо 1000 кв. метра съдебният изпълнител иска 1,24 милиона лева. Най-атрактивна пък е цената на малък семеен хотел в Обзор от 150 кв. метра. Той е обявен с начална цена от 320 хиляди лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: