pixel

Откриват изложба „Възроденият монумент на Цар Освободител Александър II“

паметник

Източник: focus-news.net

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще открие изложбата „Възроденият монумент на Цар Освободител Александър II“, съобщиха от Столична община. Събитието ще започне в 13.00 часа в Националния археологически музей. В над 300 фотоси и експонати изложбата разказва за Паметника на Цар Освободител в София и извършената през 2012 г. цялостна реставрация и консервация. Експозицията е посветена на 135-годишнината от Освобождението на България. Тя се организира от Хуманитарната фондация на Андрей Скоч „Поколение“, Столичната община и Камарата на строителите в България.

Процесът на реставрация на монумента започна през август 2012 г. Той се извърши благодарение на цялостното финансиране от Хуманитарната фондация на Андрей Скоч „Поколение“ с подкрепата на Софийската община и КСБ. Това бе първото цялостно реставриране на паметника след тържественото му откриване.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: