pixel

Турски предприемач ще строи храм в Бургас

морска градина

Източник: burgas.dir.bg

Турският предприемач Неждет Куш е изявил желание да построи изцяло със собствени средства православен храм в Бургас.

Вече е отреден терен за бъдещия строеж на храма. Той ще носи името „Свети Георги Победоносец“ и ще се намира в Морската градина, където навремето са се намирали казармите на 24-ти Черноморски пехотен полк, предаде БТА.

Неждет Куш съобщи, че църквата ще бъде в памет на героите в Балканските войни през 1912-1913 година. Чакаме строителното разрешение от общината, за да започнем градежа и до 6 май той трябва да е готов, допълни Куш.

От областната управа Бургас заявиха, че идеята за изграждането на такъв параклис е внесена през ноември миналата година от 87-годишния инж. Николай Кожухаров – майор от резерва, който предлага параклисът да наподобява Боянската църква. Куш е изявил желание за цялостното и изграждане, но до момента вече с финансови средства се включиха няколко български строителни фирми и представители на бизнеса, казаха от областната администрация.

Първоначалните изчисления показват, че за построяването на храма са необходими около 60 000 лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: