pixel

10 граждански проекта за озеленяване финансира община Димитровград

градинка

Източник: dariknews.bg

10 от внесените 22 граждански проекта за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки в Димитровград са одобрени от назначената със заповед на кмета Иво Димов комисия, информират от администрацията му.

Всяко от предложенията ще бъде финансирано целево с до 5 000 лв. от общинския бюджет, като дейностите включват подмяна на настилки, озеленяване, монтаж на детски съоръжения, беседки и кошчета за улични отпадъци. Одобрените 10 проекта са внесени от: Маргарита Делчева Георгиева- ул.”Волгоград”,бл.№4, вх.А, Кръстина Жекова Латева, ул.”Простор”№17, вх.А, Станислав Георгиев Савов, ул.”Гео Милев”, бл.8, вх.А, Карамфилка Петрова Янева, ул.”Волгоград”№10 вх.Б, Пенка Делчева Тонева, ул.”Петър Берон” №3, вх.А, Донка Иванова Златева, ул.Волгоград” №12, вх.А, Веска Ванчева Георгиева, ул.”Волгоград” №12, вх.Б, Райна Петкова Райкова, бул.”Г.С. Раковски”, №48, вх.Г, Галина Димитрова Минчева, ул.”Простор” №7, вх.Б и Николай Тодоров Николов, ул.”Захари Стоянов” №2 вх.А.

Договорите за финансиране ще бъдат подписани на официална среща с кмета Иво Димов утре на 3 октомври, съобщават от администрацията му. И предупреждават,   че общината ще провери всеки един от обектите, за да следи разходването на средствата съгласно одобрените проектни предложения. При установяване на злоупотреби, финансирането ще трябва да  бъде възстановено в пълен размер.

Кампанията тази година бе под мотото „За приветлива градска среда-2012г.” и идеята й е гражданите да насърчи гражданите към опазване на общите части и зелените площи в междублоковите пространства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: