pixel

Да живееш извън системата

dom

Двойка прекарала 20 години в изграждане на самоподдържащ се, плаващ остров, за да живее без досег с модерния свят

Тази плаваща крепост на устойчив начин на живот, която се носи по крайбрежието на остров Ванкувър, Британска Колумбия показва колко прекрасен може да бъде животът извън мрежата. 66-годишният Уейн Адамс и 59-годишната Катрин Кинг построили този плаващ дом заедно през 1992 г., и от тогава сами отглеждат и ловят храната си.

Домът, който двамата кръстили „Залив на Свободата“ се състои от 12 плаващи платформи, които включват дансинг, художествена галерия, фар за гости, студио за Адамс и Кинг и 5 оранжерии.

Самостоятелната колония разполага с половин акър земя за отглеждане на хранителни култури. Двойката получава вода от близкия водопад през лятото и от дъждовна вода през зимата, съобщава fakti.bg.

Плаващият дом е бил задвижван от 14 слънчеви панела, но неотдавна преминал на генератор след като панелите се счупили.

Когато не работят, за да поддържат начина си на живот, те пак са заети – през лятото на гости им идват посетители от близкия град Тофино, за да изпитат техния начин на живот. Адамс е и резбар, а Кинг е художничка, танцьорка, писателка и музикант.

dom

ятажгтгжт

dom

шщуищш

dom

щуищшишщ

dom

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: