pixel

Безжичен циркулярен трион за многостранна употреба

Powertool

Powertool представя универсален модел за строителната площадка – новия 18-волтов ръчен трион с батерия BKS18BL2 AEG. Благодарение на безчетковия двигател и технологията с литиево-йонна батерия рязането е особено мощно, бързо и с добри експлоатационни данни.

Трионът работи със скорост от 5 400 об./мин, която се поддържа от електронното управление дори при голямо натоварване, казва производителят. Големият циркулярен диск с диаметър 190 мм позволява максимална дълбочина на рязане от 68 мм при 90 градуса и до 47,5 мм при 45-градусово положение на циркулярния диск. Възможни са скосени разрези до 56 градуса. Ъгълът на наклона на острието се регулира безстепенно с помощта на лост.

Powertool

Превключвателят включено/изключено и блокирането на включването са разположени върху гумираната дръжка по такъв начин, че да могат да се управляват удобно и безопасно с палец и пръст. В допълнение към ръчката отпред на скоростната кутия има дръжка и за другата ръка. По този начин машината може да се управлява еднакво добре и от левичари.

Моторната спирачка Quickstop реагира за части от секундата в опасни ситуации, изключва двигателя и спира режещия диск. Свързващият елемент в задната част позволява използването на обичайните системи за изсмукване. В допълнение към скалата за прецизно задаване на желаната дълбочина на рязане, BKS18BL2 е оборудван и с LED светлина. Защитният капак и основната плоча са изработени от лека и в същото време здрава магнезиева сплав. Устройството тежи общо само 4 кг.

Снимки: Powertool

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: