pixel

София тех парк“ ще бъде готов в края на 2015 г.

Добрев

Източник: dnevnik.bg

Министърът на икономиката Делян Добрев ще покани индийски компании да работят в бъдещия технологичен парк „София тех парк“, съобщи пресцентърът на ведомството.

Oт 15-17 октомври Добрев е в Индия за участие в 17-ата сесия на българско-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Основен акцент в разговорите му ще бъдат възможностите за привличането на индийски инвестиции в България.

„София тех парк“ се очаква да бъде построен  в края на 2015 година.
Изграждането му започна със 100 млн. лв. от оперативна програма „Конкурентоспособност“. Идеята е той да работи по бизнес модела на изследователския център на НАСА и там да си сътрудничат университетите, компаниите и БАН.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: