pixel

Строители на АМ „Тракия“ седем месеца без пари

лот 4

Източник: cross.bg

Управители на 12 фирми, работещи по Лот 4 на АМ „Тракия“ се заканиха, че ще затворят магистралата край Ямбол.

По време на протест вчера те съобщиха, че повече от седем месеца не са получавали пари за извършената от работа.

Повече от 500 000 лева се дължат на 12 фирми, наети като подизпълнители за строителството на магистралата. Старозагорската фирма, която ги е наела, е приела фактурите за извършените дейности, но по сметките на подизпълнителите не са постъпили средства, категорични са управителите. Протестиращите обмислят да затворят магистралата. Трябва да се намеси правителството, да се спре тази агония, казват те.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че са разплатили всички дължими суми на строителя на лот 4 на АМ „Тракия“ – Сдружение Тракия ІV ДЗЗД. На 5 септември 2012 г. са преведени 18 754 297,01 лв. Към 16 октомври 2012 г. не е постъпило искане за ново плащане, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: