pixel

стартира строежа на обходния път на Монтана

път

Днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира строителството на обхода на Монтана.

В участъка с дължина 12,5 км, ще бъдат инвестирани близо 47 млн. лв. Той ще бъде завършен най-късно до февруари 2015 г., каза министър Терзиева.

Отсечката е част от маршрута на общоевропейския транспортен коридор №ІV. С изграждането на обходния път Монтана ще се освободи от тежкотоварното движение.

По време на официалното събитие Терзиева пожела на строителите спорна работа и да изпълняват проекта качествено.

Пред медиите регионалният министър съобщи, че до края на септември ще завърши рехабилитацията на прохода Петрохан. Вече се полагат последните метри износващ пласт асфалт. Започнало е полагането на маркировката и монтаж на мантинели. От първи октомври ще може да се пътува безопасно и комфортно през Петроханския проход, каза тя.

Министър Терзиева обърна внимание, че за първи път от много години в област Монтана се работи активно за подобряване на пътната инфраструктура. С днешния обект общо над 55 км републиканска пътна мрежа се изграждат и рехабилитират на територията на областта. Това е близо 10% от общата дължина на пътната мрежа в региона, посочи регионалният министър. Целта е в цяла Северозападна България да работим по-активно за подобряване на пътната инфраструктура, каза още Десислава Терзиева.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: