pixel

В София са ремонтирани около 15 км тротоари

тротоар

През тази година в София са ремонтирани около 15 километра тротоари. Това са пешеходни зони, които са разположени в централната градска част и в периферията на града.

До края на месец октомври трябва да приключи цялата програма за ремонт на тротоари и малки улични платна в София, съобщи БНР.

Един от последните проекти в тази програма е реконструкцията на малък участък от улица „Врабча“. Там ремонтът на тротоарите е съчетан с подмяна на настилката и подземната инфраструктура.

Други по-големи улици и булеварди, по които е реконструирано пешеходното пространство, са бул. „България”, бул. „Евлоги Георгиев” и ул. “Иван Асен 2“.

Заместник-кметът на София Любомир Христов обяви, че в началото на aприл 2014 година, ако са на лице подходящи условия, ще стартират още ремонти:

„Около 2 милиона лева ще бъдат осигурени в бюджета, както и тази година, конкретно за ремонт на тротоари, цялостен“.

Освен това през следващата година пешеходни зони и тротоари ще бъдат ремонтирани като част от големите проекти, които предстои да бъдат стартирани в началото на следващата година за основна рехабилитация на големи булеварди.

Освен в централната градска част, строителни дейности се извършват и в периферията на София.

До края на октомври трябва да завършат ремонтите на малки улици в кварталите „Надежда“ и „Връбница“.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: