Saint-Gobain отново е една от 100-те най-иновативни компании в света

Saint_Gobain

Saint-Gobain е една от 100-те най-иновативни компании в класацията на Clarivate Top 100 Global Innovator™ 2021 за десета поредна година.

Класирането е въз основа на броя подадени патенти, но също така и въздействието, което изобретенията на даденото дружество оказват върху патентните декларации на други дружества. Процента на успешно подадените патенти, както и предприетите стъпки за правна защита на патентите, подадени по целия свят.

Компанията е номинирана за първи път през 2011 г. От тогава Saint-Gobain има:
– повече от 4000 патента;
– финансирани над 100 академични дисертации;
– разработени основни продуктови иновации на всички свои пазари, за да запази лидерските си позиции, съчетавайки производителност, ползи за клиентите и устойчивост;
– подобрени производствени процеси, като особенно значение има намаляването на енергията и ресурсите за производството;
– иновации в обслужването на клиенти и управлението на веригата за доставки, по-специално благодарение на цифровите технологии и използването на данни и изкуствен интелект.

„Saint-Gobain непрекъснато се подобрява, за да обслужва своите клиенти и да отговаря на очакванията на обществото. На бързо променящите се и силно конкурентни пазари, повече от всякога иновациите са в основата на нашата стратегия. Нашите екипи са напълно мобилизирани, за да посрещнат основните предизвикателства на нашето време, особено научните и технологичните, за да постигнем нашата цел – „Making the World a Better Home“. Да бъдеш признат за десета поредна година като една от 100-те най-иновативни компании в света е голям повод за гордост “, каза Benoit Bazin, главен оперативен директор на Saint-Gobain.

Иновации, научноизследователска и развойна дейност в Saint-Gobain в цифри

Въпреки безпрецедентната здравната криза, Групата, която има над 3600 изследователи, е инвестирала 428 милиона евро в научноизследователска и развойна дейност през 2020 г. За да се защити и подобри стойността на тези иновации, се подават повече от 400 патента всяка година, като по този начин се засилва лидерската позиция на компанията на пазарите, на които оперира.

Saint-Gobain има осем центъра за научноизследователска и развойна дейност по целия свят, които са подкрепени от многобройни звена за развитие, посветени на конкретни бизнеси или географски райони. Тези осем центъра – три във Франция и пет други в Бразилия, Китай, Германия, Индия и САЩ – предлагат на цялата група широк спектър от експертни познания в областта на материалите и технологичните науки.

Иновациите в рамките на Групата се провеждат открито, чрез подход за съвместно развитие с клиенти и доставчици, но също така и чрез академични партньорства и сътрудничество със стартиращи фирми и инкубатори.

Бъдейки една от 100-те най-иновативни компании е признание за постоянния фокус на Saint-Gobain върху иновациите, научноизследователска и развойна дейност. Доказателство за експертизата и ангажираността на екипите на Saint-Gobain да предоставят на клиентите нови и диференцирани решения, които отговарят на предизвикателствата за защита на планетата и се стремят към комфорт и благополучие, производителност и производителност.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения за строителството, автомобилната индустрия, здравеопазването и много други индустриални приложения. Разработени при непрекъснат иновационен процес, те са навсякъде около нас на местата в които живеем, работим и почиваме, като ни осигуряват комфорт и сигурност, като в същото време отговарят на предизвикателстата за устойчиво строителство и ефективно управление на ресурсите, целящи промяна в изменението на климата. Всичко това е резултат от целта на Saint-Gobain, “Making the world a better home“, която отговаря на общата амбиция на всички служители в Групата да действат всеки ден, за да направят света по-красиво и устойчиво място за живеене.

В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €42,6 милиарда продажби през 2019 г. Повече от 170 000 служители, разположени в 70 страни и ангажираност да постигне въглероден неутралитет до 2050 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: