pixel

Изграждане на платформа за плаващия театър в Лион

Lyon

Основата на плаващия театър L’île Ô в Лион се изгражда на сушата, като се използват кофражни решения от Paschal. Компанията е специализирана в изграждането на кофражи.

Това е европейски проект – холандска компания изгражда основите на културен обект във Франция, използвайки кофраж от Германия. Строителството на стоманобетонната конструкция се извършва на сушата в пристанище Едуар-Херио. След това плаващата стоманобетонна конструкция се премества в Рона.

Висококачествен бетонен корпус за плаващия театър

Корпусът на плаващия театър се строи от холандската компания Hercules. През годините тя си е спечелила име в Европа, когато става въпрос за плаващи фундаменти за сгради от всякакъв вид и предназначение. Мотото на компанията е „бетонният понтон е основата“, като така определя живота на плаващата конструкция.

Lyon

Целият стоманобетонен корпус с дължина над 40 м, обща широчина над 11 м и височина на страничната стена от 2,70 м. Оформя се и се бетонира в 3 цикъла с помощта на кофражна система за стени Logo.3. Всички стоманобетонни стени са изпълнени двустранно тази с кофражна система. При планирането на кофража с PPPro, базиран на AutoCad 3D софтуер за професионални потребители, са включени пластмасови компенсатори за формоване с точност до сантиметри. Освен това е предвидена и използвана многофункционалната работна платформа „Multip” за безопасност на труда.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: