pixel

Трети протест на производителите на електроенергия от ВЕИ

протест

Шествието ще стартира в 9:00ч пред сградата на ДКЕВР, ще премине по бул. „Дондуков” и ще приключи пред сградата на Министерския съвет.

Производителите настояват за отмяна на дискриминационното и незаконосъобразното решение на ДКЕВР, с което беше въведена цена за достъп до мрежата единствено за ВЕИ. Напомняме, че таксата за достъп изправя ВЕИ производителите пред фалит, тъй като ги принуждава да прехвърлят между 10% и 39% от приходите си на електроразпределителните дружества. От кризата са засегнати проекти за над 3 милиарда лв., като по-голямата част от тези средства са получени под формата на кредити от български и международни банки. Засегнати са инвеститори и банки от България, Германия, САЩ, Гърция, Италия, Асвстрия, Франция, Испания, Чехия, Китай, Южна Корея и др.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: