pixel

Четири соларни парка ще ръководи AББ

соларни

Източник: 3e-news.net

Производителят на електрическо оборудване „АББ България“, който е част от шведско-швейцарската група ABB, ще управлява четири соларни парка на китайската Hareon Solar в България от контролния си център в София. Договорът за експлоатация и поддръжка с един от най-големите инвеститори във фотоволтаични централи в страната е за проектите й в общините Плевен, Казанлък, Карлово и Силистра, които са с обща мощност 85 мегаватпика, съобщиха от АББ.

Това е първият такъв договор за управление на соларни паркове, който компанията сключва. Интересното на проекта е, че той позволява да се следи работата на парковете от голямо разстояние. Най-близкият от тях – този край Карлово, се намира на 140 км от контролния център в столицата, а най-отдалеченият (в община Силистра) е на около 440 км.

Чрез уебпортал инвеститорът ще има онлайн достъп до подробна информация за слънчевата радиация, производството на електроенергия, както и за техническите, и финансови показатели на централите, пише в.“Капитал дейли“. В три от централите на Hareon Solar е използвано и оборудване на АББ. Компанията работи с китайската фирма от 2011 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: