pixel

Руснаците притежават 500 000 имота у нас

imoti

Близо 500 000 е броят на недвижимите имоти, които руските граждани притежават в България. Това каза генералният консул на Руската Федерация във Варна Юрий Соловьов, чийто консулски окръг обхваща Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Сливен и Ямбол. На територията на въпросните области живеят над 6000 руснаци, а 300 000 е броят на тези, които редовно я посещават. Прогнозата на Соловьов е, че броят на руснаците не само, че няма да намалява, но и ще се увеличава.

Според дипломата руските граждани в България се чувстват добре и нямат оплаквания. Неговата прогноза за започващия летен сезон беше, че броят на туристите от Федерацията няма да намалее и дори може да се повиши.

Юрий Соловьов бе отличен с Почетния знак с лента на кмета на Варна, съобщава bTV. Наградата му беше връчена за приноса му в развитието и утвърждаването на добрите българо-руски отношения и по повод отпътуването му от страната. На церемонията присъстваха представители на държавната и местната власт, общественици и ветерани.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: