pixel

Азиатци искат държавна подкрепа за мегапроект

finansirane

Компанията “България дивелопмънт холдингс”, която е основен инвеститор в мащабния проект за изграждане на туристически и развлекателен комплекс край София, е поискала подкрепа от държавата за реализирането му. Този месец дружеството, което се свързва с милиардера от Хонконг Стивън Ло, е подало документи за сертификат за приоритетен инвеститор, научи “Труд” от Агенцията за насърчаване на инвестициите.

Ведомството има 6 месеца да се произнесе, въпреки че се очакваше още на вчерашното заседание на кабинета да се вземе решение за подкрепа на инвестицията. След заседанието на кабинета министърът на икономиката Драгомир Стойнев каза, че не познава Стивън Ло, но е “чувал някъде за него”. По-късно вицепремиерът Даниела Бобева обясни, че проектът е обсъден от министрите. Окончателното решение дали държавата да го подпомогне щяло се вземе, след като се изясни финансирането за него. Обявената сума е 1,4 млрд. евро.

Днес се появи и информация, че премиерът Пламен Орешарски ще се срещне с хонконгския бизнесмен и обявилия се за посредник по проекта и собственик на футболния ЦСКА Александър Томов. От правителствения пресцентър отрекоха. По-късно Бобева обяви, че имало планове за подобна среща, но тя се отложила. Часове след края на заседанието на кабинета Александър Томов все пак пристигна в Министерския съвет, но охраната не го пусна да влезе. Той каза пред журналисти, че имал среща с премиера, но Стивън Ло не бил в делегацията.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: