pixel

Връща се тенденцията за покупка на имоти на зелено

pokupka na zeleno

Напоследък започва да се връща тенденцията за покупка на имоти на зелено. Купувачите предпочитат ново строителство, проектирано в последната година и половина, защото старото е не толкова функционално и качествено. Инвеститорите, архитектите и консултантите вече използват много по-модерни материали, отразявайки съвременните изисквания. Те са по-евтини заради налагането им на пазара. Всичко това вдига качеството на сградите, а дизайнът им е коренно различен в сравнение със само няколко години назад. Това каза Добромир Ганев от Национално сдружение „Недвижими имоти“ в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„2015 беше най-добрата за имотния пазар за последните 8 години. Беше отчетен рекорд от над 230 000 сделки. Тази година очакванията са подобни, като банките са катализатор с добрите предложения по ипотечните кредити.“, допълни експертът.

Според него купуването на имоти с инвестиционна цел, което драстично се увеличи след кризата с КТБ, ще продължи и през 2016, съобщават 24chasa.bg.

Във връзка с дефицита на предлагането на недвижими имоти Ганев посочи, че всеки град има своя специфика.

„В София има недостиг на добри офис площи, което не се наблюдава в останалите градове.“ По думите му разликата между големите градове и останалата част от страната продължава да бъде голяма.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: