pixel

Павлова: Нужен е заем, за да завършим 7 магистрали

лиляна павлова

Източник: cross.bg

Инфраструктурата в Северна България не е в добро състояние. Това призна пред БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Избрани са изпълнителите за обходите около Монтана и Враца и така трафикът няма да навлиза в градовете.

Те бяха в резервния списък, но благодарение на средствата, които спестихме стана възможно да се започне работа през месец март, каза Павлова. Година и половина ще са необходими проектите да се завършат.

Мездра-Ботевград е един от сложните участъци, отсечката ще излезе 300 млн. лв, заради големия брой съоръжения, които допълнително ще оскъпят работата. Участъкът до Видин в момента е в проектно състояние, за да може да се кандидатства за финансиране в следващия програмен период, съобщи регионалният министър.

„Средства от инвестиционните заеми отиват за ремонт на прохода Петрохан. Пътят Русе-Шумен трябва да стане трилентов, следва проект и за пътя Русе-Велико Търново“, каза Павлова. „Това ще промени изцяло Северна България“ – похвали се регионалният министър.

През следващия програмен период обаче предвидените за България средства няма да са достатъчни за изграждането на 7 магистрали и седем скоростни пътя. За това е необходимо да се вземе заем от Европейската инвестиционна банка, препоръча Павлова. Другият вариант е магистралите да се строят и бюджетни средства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: