pixel

Поморие спира вълните с 1 млн. лв.

поморие

Източник: standartnews.com

Гигантските вълни, които заливаха всяка година Поморие и наводняваха крайбрежния квартал, ще бъдат спрени с 1 милион лева. Толкова средства ще бъдат инвестирани в изграждането на брегоукрепителна дига, която да спира морските талази.

Поморийският кмет Иван Алексиев направи първа копка и е убеден, че проектът ще спаси града от ежегодните наводнения. Най-потърпевши от тях бяха жителите на крайбрежната улица „Морска“, чиито домове буквално се озоваваха под вода.

Новото брегоукрепително съоръжение ще опасва близо 300 метра по крайбрежието и ще навлиза на 12 метра вътре в морето. За да се спре инвазията на морето, което всяка година откъсва все по-големи парчета от плажните ивици, в морския град допълнително ще бъдат изградени и вълноломи.

Край къмпинг „Ахелой“, чийто бряг бе буквално отнесен от миналогодишната буря ще бъдат изградени буни, които да спрат напора на вълните.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: