През декември стартира модернизацията на жп гара Бургас

gara burgas

Транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че реконструкцията на жп гарата в Бургас ще започне в края на годината. По думите му няма вече никакви пречки да започне планираният ремонт.

Транспортното министерство вече е съгласувало проекта за модернизация на железопътната гара в Бургас с Министерството на културата. Тъй като сградата на железопътната гара е обявена за архитектурен паметник, такова съгласуване е нужно.

В модернизацията на обекта ще се инвестират повече от 8 милиона лева, заяви министърът. Срокът за изпълнението на проекта е 20 месеца.

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД „Железопътна инфраструктура Бургас“, а оценката за съответствие и строителния надзор ще са поети от Обединение „Рубикон – ЕН АР 1“.

Кметът на Бургас Димитър Николов допълни, че сега е на ход фирмата – изпълнител на проекта, която максимално бързо трябва да започне строителните работи.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: