Предстои легализация на незаконни сгради, строени до 2001

Лиляна Павлова

Източник: profit.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира идеята на Камарата на строителите в България за това всички незаконни сгради, които отговарят на градоустройствените показатели в урбанизираните територии, да бъдат амнистирани.

„Това, което обсъждаме и което аз лично подкрепям като концепция в разговорите с предложените промени в ЗУТ, е да увеличим периода на търпимост и той да бъде увеличен до 2001 г.“, заяви Павлова.

„И тогава в режим на търпимост ще могат да влязат всички сгради, строени до 2001 г., но които нямат строителни книжа, нямат необходимите документи да бъдат сгради, които към момента се водят незаконни. Вече сме водили преговори, имаме даже уточнени и готови текстове, които да предложим в ЗУТ“, каза Павлова.

В момента промените се разглеждат в комисиите в парламента. Най-вероятно през октомври текстовете ще бъдат одобрени от Народното събрание.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: